جمعیت کم ، کمبود منابع آبی و تصادفات جادهای از دغدغههای اساسی و اصلی استان است
به گزارش ایلنا، محسن عسگری مدیر عامل شرکت آب منطقهای سمنان در دیدار با استاندار سمنان با بیان اینکه استان سمنان تعداد ۳ هزار و ۱۵۵ حلقه چاه فعال در زمینه های کشاورزی، شرب، صنعت، خدمات و سایر دارد، افزود: در مجموع بالغ بر ۲هزار و ۲۲۷ چاه فعال آب( معادل ۷۱ درصد) در استان سمنان
به گزارش ایلنا، محسن عسگری مدیر عامل شرکت آب منطقهای سمنان در دیدار با استاندار سمنان با بیان اینکه استان سمنان تعداد ۳ هزار و ۱۵۵ حلقه چاه فعال در زمینه های کشاورزی، شرب، صنعت، خدمات و سایر دارد، افزود: در مجموع بالغ بر ۲هزار و ۲۲۷ چاه فعال آب( معادل ۷۱ درصد) در استان سمنان به کنتور هوشمند مجهز شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۹۳ چاه آب به کنتور هوشمند مجهز شده است، اظهار کرد: تعداد ۳۲ کنتور هوشمند آب توسط شرکت سهامی آب منطقهای استان در سال ۱۴۰۱ خریداری شد که فرآیند نصب آن در اردیبهشت ۱۴۰۲ پیگیری میشود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای سمنان، تصریح کرد: اعتبار کل طرحهای شرکت آب منطقهای استان سمنان بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است که مبلغ یک هزار و ۲۹ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است که ۴۲ درصد از رقم اعتبارات را شامل می شود.
استفاده بهینه از منابع آب در استان سمنان، اهمیت ویژهای دارد
سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان نیز در این دیدار، گفت: سمنان، استانی خشک، کم بارش و در حاشیه کویر است و از این رو حفظ منابع آبی موجود و استفاده بهینه از آن اهمیت ویژهای دارد.
وی با بیان اینکه فرهنگ استقرار صنایع کم آب بر و همچنین کاشت محصولات پر بازده با نیاز حداقلی آب باید در سطح استان نهادینه شود، افزود: برداشتهای بی رویه از چاههای آب و منابع زیر زمینی موجب فرو نشست زمین و افزایش دغدغهمندی مسئولان استان است که باید در این زمینه اقدام جدی و عملی به انجام رسد.
استاندار سمنان با اشاره به اینکه تامین آب شرب مورد استفاده مردم از غربیترین تا شرقیترین مناطق استان بهعنوان یک اولویت اساسی در دستور کار مسئولان است، تصریح کرد: در طی استقرار دولت سیزدهم اقدامات موثر و قابل توجهی در راستای تامین آب و آبرسانی در مناطق استان به انجام رسیده است که امیدواریم هر چه سریعتر با تکمیل این پروژهها شاهد کاهش مشکلات کم آبی در شهرستانهای مختلف استان باشیم.
هاشمی با بیان اینکه منبع اصلی تامین آب در سه شهرستان سمنان، مهدیشهر و سرخه از محل چشمه روزیه است که متاسفانه این چشمه در طی سالهای اخیر با افت آب دهی مواجه شده است، افزود: لازم است تا با برنامههای تخصصی و کارشناسی و همچنین تلاشهای اجتماعی نسبت به اجرایی کردن انتقال آب از سد کالپوش با اولویت روستاهای حاشیه سد و تخصیص آب کشاورزی و پس از آن بمنظور تامین آب شرب مورد نیاز شهرستانهای میامی و شاهرود اقدام شود.
استاندار سمنان با تاکید بر تغییر الگوی کشت کشاورزی، جلوگیری از تبخیر آب در استخرهای ذخیره آب کشاورزی و پرهیز از آبیاری محصولات کشاورزی به روش غرق آبی، اظهار کرد: یکی از نکات قابل توجه و لازم الاجرا در مقوله آب، استفاده از پسآب است که این امر باید مدیریت شود.
انتهای پیام/منبع:ایلنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰